Priprava dokumentacije za kozmetične izdelkeUživate v izdelovanju kozmetike? Želite svoje izdelke tudi prodajati?Preden začnete z uradno prodajo kozmetike, se prepričajte, da delate v skladu z zakonodajo.Če potrebujete pomoč pri pripravi dokumentacije, pošljite povpraševanje na kozmetika@quintaessentia.si.

Slovenska zakonodaja na področju kozmetike je usklajena z evropsko. Pogoji in pravila za prodajo kozmetičnih izdelkov so opisani v Uredbi Evropskega parlamenta in sveta 1223/2009. Uredba je na voljo v slovenskem jeziku na tej povezavi.Izdelava poročila o varnosti kozmetičnega izdelkaZa vaše izdelke sestavimo poročilo o varnosti skladu z Uredbo Evropskega parlamenta in sveta 1223/2009. Namen poročila o varnosti je potrditi, da je vaš izdelek varen za zdravje ljudi. Pri pripravi poročila o varnosti upoštevamo formulacijo izdelka, toksikološke lastnosti posameznih komponent in izpoztavljenost telesa (kože, las,…) surovinam ter končnemu izdelku.


Elektronska priglasitev izdelka.
Preden gre kozmetični izdelek v promet, ga je potrebno elektronsko priglasiti na portalu CPNP (Cosmetic Product Notification Portal). To lahko storite sami, če želite, lahko to opravimo mi.
Svetovanje pri navajanju informacij na deklaracije.Zakonodaja natančno določa, katere informacije morajo biti navedene na embalaži izdelka. Če niste prepričani, ali ste etiketo sestavili v skladu s predpisi, se lahko obrnete na nas.
Informativni cenik* :Priprava poročila o varnosti za trdo milo/balzam za ustnice/kopalno sol/olje za telo/mazilo ……. od 180€


Priprava poročila o varnosti za drugi izdelek, ki ima enako osnovno formulacijo kot prvi izdelek** ……. od 140 €


Priprava poročila o varnosti za 4 izdelke, ki imajo enako osnovno formulacijo kot prvi izdelek ** ….. 480 €


Vpis izdelka v portal CPNP … 30€
*izdelovalci kozmetike imamo bujno domišljijo. V izdelke pogosto radi vključimo sestavine, ki jih v kozmetiki še nismo videli, ali pa jih uporabimo na čisto samosvoj način. Včasih je sestava kakšnega izdelka tako posebna, da zahteva bolj zapleteno obravnavo. Za dokončno ceno izdelave poročila se zato dogovorimo za vsak izdelek posebej.


** izdelki z enako osnovo so tisti, ki bazirajo na enakih osnovnih sestavinah, razlikujejo pa se po barvi, vonju ter največ dveh drugih komponentah (na primer v dodatku prestižnih olj (superfat pri milih), vlažilnih snovi, sestavin za učinek pilinga, vitaminov, izvlečkov ali drugih snovi, s katerimi bi radi poperstrili vaše izdelke). Okvirno velja, da za izdelke z enako osnovno formulacijo štejemo tiste, ki se razlikujejo v največ 6 sestavinah, ki zavzemajo največ 10% mase izdelka.
Kako dolgo traja izdelava poročila o varnosti?


Za izdelavo poročila o varnosti potrebjemo 4 – 6 tednov.

Shopping Cart