Priprava dokumentacije za kozmetične izdelkeUživate v izdelovanju kozmetike? Želite svoje izdelke prodajati na trgih Evropske skupnosti?Preden začnete z uradno prodajo kozmetike, se prepričajte, da delate v skladu z zakonodajo.Če potrebujete pomoč pri pripravi dokumentacije, pošljite povpraševanje na kozmetika@quintaessentia.si.Dobro poznamo potrebe malih proizvajalcev kozmetike. Osredotočeni smo na podjetnike, ki ustvarjajo svoje izdelke v majhnih serijah, zato potrebujejo hitre in ugodne rešitve.Nudimo naslednje storitve:


Izdelava poročila o varnosti kozmetičnega izdelkaZa vaše izdelke sestavimo poročilo o varnosti skladu z Uredbo Evropskega parlamenta in sveta 1223/2009. Namen poročila o varnosti je potrditi, da je vaš izdelek varen za zdravje ljudi. Pri pripravi poročila o varnosti upoštevamo formulacijo izdelka, toksikološke lastnosti posameznih komponent in izpoztavljenost telesa (kože, las,…) surovinam ter končnemu izdelku.


Elektronska priglasitev izdelka.
Preden gre kozmetični izdelek v promet, ga je potrebno elektronsko priglasiti na portalu CPNP (Cosmetic Product Notification Portal). To lahko storite sami, lahko pa to za vas opravimo mi.
Svetovanje pri navajanju informacij na deklaracije.Zakonodaja natančno določa, katere informacije morajo biti navedene na embalaži izdelka. Če niste prepričani, ali ste etiketo sestavili v skladu s predpisi, se lahko obrnete na nas.
Pogosta vprašanja:


Katere informacije o izdelku potrebujete za izdelavo poročila o varnosti?


Najpomembnejša informacija, ki nam jo boste morali posredovati, je natančna formulacija izdelka, podana v masnih deležih (%) ali gramih. Poleg tega mora poročilo o varnosti vsebovati tudi podatke o videzu, strukturi, vonju in pakiranju izdelka. Potrebovali bomo tudi varnostne listine (MSDS) za večino uporabljenih surovin.


Vam moram za pripravo poročila o varnosti poslati vzorce izdelka?


Ne. Za ureditev dokumentacije izdelka v fizični obliki ne potrebujemo. Če je za vaš izdelek potrebno izvesti dodatne teste (test stabilnosti, mikrobiološki test,…), pa boste morali vzorce poslati izvajalcu testiranja.


Kako dolgo traja izdelava poročila o varnosti?


Čas, ki ga porabimo za pripravo poročila o varnosti, je odvisen predvsem od tega, kako kompleksna je formulacija izdelka. Za izdelavo poročila o varnosti potrebujemo 3 – 6 tednov.


Formulacijo izdelka želim nekoliko spremeniti. Potrebujem novo potrdilo o varnosti?


Če izdelek v čemerkoli spremenite tako, da navedbe v dokumentaciji ne držijo več v celoti, je treba pripraviti novo dokumentacijo. Če gre za zelo majhne spremembe, nam poročila o varnosti ni treba napisati še enkrat od začetka in lahko za nov (spremenjen) izdelek dokumentacijo prilagodimo v krajšem času.


Za nekatere sestavine želim zamenjati dobavitelja. Potrebujem novo potrdilo o varnosti?


Odvisno od tega, katero sestavino želite zamenjati. Včasih imata dve surovini pri dobavitelju enako tržno ime, njuna sestava pa je v resnici različna. Nekatere sestavine pa so v resnici zmesi večih sestavin in na prvi pogled ne moremo vedeti, kakšna je njihova natančna sestava. Vsekakor vam svetujemo, da se pred menjavo dobavitelja za katerokoli surovino, posvetujete s strokovno osebo.

Shopping Cart