Splošni pogoji poslovanja in piškotkiDobrodošli na spletni strani www.quintaessentia.si. Prosimo, da pred uporabo spletne strani in spletne trgovine (v nadaljevanju: spletno mesto) natančno preberete Splošne pogoje poslovanja. Ob obisku spletnega mesta, naročilu in nakupu izdelkov velja, da ste s Splošnimi pogoji v celoti seznanjeni in se z njimi strinjate brez omejitev.

Pogoji veljajo za vse uporabnike spletnega mesta (v nadaljevanju: uporabnik) ne glede na njihov status. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi mednarodne kodekse e-poslovanja..
Spletno mesto upravlja Quinta essentia, naravna kozmetika, Ajda Hajdinjak s.p.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.


Podatki o podjetju

Quinta essentia, naravna kozmetika, Ajda Hajdinnjak s.p.

Novo Polje, cestaIV/42, 1260 Ljubljana – Polje

Matična številka:

Davčna številka: 11348852

TRR:


Ažurnost podatkov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene hitro spreminjajo. Ponudnik si prizadeva pravočasno posodabljati spremembe in skrbeti za pravilnost podatkov na spletni strani, zato za morebitne napake ne odgovarja. Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak. 


Cena

Vse cene so v EUR, v skladu s 1 odst. 94. člena ZDDV-1 davek ni obračunan. Podjetje ni davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Omejeno veljavnost imajo le izdelki, ki so v akciji. Te cene veljajo do odprodaje zalog oz. do navedenega datuma. Občasno je uporabnikom na voljo promocijska koda za popust. Kupec jo izkoristi tako, da kodo vnese v okence “koda za popust” v spletni trgovini. Kupec mora preveriti, če njegov nakup izpolnjuje pogoje za uveljavitev posamezne kode.

Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj točne in ažurne podatke. Kljub temu se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa poskusil najti rešitev, ki bo obojestransko sprejemljiva.

Navedene cene izdelkov lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.


Naročilo in plačilo izdelkov

Izdelke naročite s klikom na “Dodaj v košarico”. Izdelke lahko plačate po predračunu. Na vaš e-naslov bomo poslali predračun s podatki za plačilo. Naročeni izdelki bodo odposlani, ko ponudnik prejme plačilo na TRR. Po dostavi naročenih izdelkov boste na svoj e-naslov prejeli račun v PDF formatu, na katerem bodo razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.


Dostava in stroški dostave

Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. V kolikor je izdelek na zalogi, naročilo pošljemo v roku 1-7 delovnih dni po plačilu izdelkov.

Stroški dostave znašajo: 3,00 EUR

Pri naročilu nad 30 EUR so stroški dostave brezplačni.


Srememba in preklic nakupa

V primeru spremembe ali preklica naročila je kupec dolžan o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov.
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi v procesu obdelave naročila, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s Splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po elektronski pošti.


Vračilo izdelkov

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov imate pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga brez pojasnjevanja odstopite od pogodbe. Svojo odločitev sporočite z elektronskim sporočilom na naslov kozmetika@quintaessentia.si.

Nepoškodovan in neuporabljen izdelek v originalni embalaži s kopijo računa lahko kupec pošlje (priporočeno s povratnico) na naslov Quinta essentia naravna kozmetika, Novo Polje, cestaIV/42, 1260 Ljubljana – Polje. Kupec nosi strošek vračila blaga. Ponudnik kupcu vrne kupnino na kupčev TRR. Po dogovoru lahko blago zamenja za drugo v 7 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Ponudnik včasih organizira promocijsko akcijo, pri kateri kupcu pri nakupu izdelkov nad določeno vrednostjo podari promocijsko darilo. Pri tem sta mejna vrednost nakupa in darilo nedvoumno navedena. Če se kupec odloči izkoristiti takšno akcijo in kasneje vrniti kupljene izdelke, se zaveda in strinja, da mora vrniti tudi darilce, razen če preostala vrednost nakupa vseeno presega mejo za pridobitev darilca ali če stranka vrnjeni izdelek zamenja z drugim izdelkom primerno visoke vrednosti. Daril in drugih brezplačnih izdelkov ni mogoče menjati.


Vračilo poškodovanih pošiljk

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani, zaprti in odposlani nepoškodovani, zapakirani v dostavno embalažo. Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljko pregledati. V primeru, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec paket reklamirati pri Pošti Slovenije.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in pošiljanje računov ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.


Piškotki

Z uporabo spletne trgovine Quinta essentia se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni, katere nastavitve ste izbrali, itd.). Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika.
Med brskanjem spletne strani se v brskalnik nalagajo piškotki, preko katerih nam naš oglaševalski partner omogoča ponovno oglaševanje obiskovalcem spletne trgovine Quinta essentia na drugih spletnih straneh. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.


Pritožbe in spori

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj spoštljivo in potrpežljivo. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb, je kupec zavezan svoje pritožbe pisno nasloviti najprej na ponudnika preko elektronske pošte na kozmetika@quintaessentia.si. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe ter mu sporočil, kako dolgo bo trajal postopek reševanja.

Leta 2016 je Evropska komisija pripravila platformo za izvensodno reševanje sporov. Potrošniki imajo tako možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča. Platforma za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm. Podjetje Quinta essentia, naravna kozmetika, Ajda Hajdinjak s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Kupec in ponudnik se zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno, če to ne bi bilo možno, pa pri pristojnem sodišču. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.


Mnenja in komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na podjetje Quinta essentia, naravna kozmetika, Ajda Hajdinjak s.p.


Pravno obvestilo

Spletna trgovina Quinta essentia in vsi podatki na njej, vključno z besedili, slikami artiklov in drugimi grafičnimi elementi so zaščiteni z zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.Shopping Cart